Ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023, στις 7.30μ.μ., στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Καρδίτσας.

Η φιλόλογος του σχολείου κ. Κοτρώτσιου Ευαγγελή παρουσίασε, με διαδραστικό τρόπο, τα μείζονα θέματα της πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού και ο διευθυντής του σχολείου κ. Λούκας Ηλίας παρουσίασε τις μέχρι τώρα δράσεις του προγράμματος Erasmus + KA229 με τίτλο «Keep Calm and Stop Βullying» που υλοποιεί το σχολείο μας. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην εφαρμογή της μεθόδου «Παρέμβασης των σχέσεων εμπιστοσύνης» (TBRI) η οποία αναλύθηκε στην τελευταία κινητικότητα του προγράμματος στο Lugoj της Ρουμανίας. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές με στόχο την ευαισθητοποίησή τους. Προβλήθηκαν επίσης αποσπάσματα ταινιών, βίντεο και συζητήσεων.

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού («school bullying»).