Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

το σχολείο σας καλωσορίζει τη σχολική χρονιά 2019-20 και σας εύχεται καλή πρόοδο, γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Βεβαιώνουμε όλους τους μαθητές ότι θα τους βοηθήσουμε να έχουν μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά.

Για να μπορέσει το σχολείο να πραγματώσει τους στόχους του θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή, το κατάλληλα επιμορφωμένο προσωπικό αλλά και το απαιτούμενο κλίμα πειθαρχίας και η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Την προηγούμενη σχολική χρονιά επιτεύχθηκε σημαντικό έργο. Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανανέωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του σχολείου μας και μετά την οριστική παραμονή του σχολείου μας στο ιστορικό κτίριο της πλατείας Σερμπέτη συντηρήσαμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Ένα σημαντικό χρονίζον πρόβλημα ήταν η επιχειρούμενη μεταστέγαση του σχολείου μας. Πρόβλημα το οποίο λύθηκε με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και την παραμονή του σχολείου στο ιστορικό κτίριο της οδού Ιεζεκιήλ. Η σχολική κοινότητα (οι μαθητές, οι γονείς, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων) του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας ευχαριστούν θερμά όλους όσους με τις δικές τους ενέργειες βοήθησαν την επίτευξη του στόχου για την παραμονή του σχολείου στο χώρο που στεγάζεται τα τελευταία 30 χρόνια.

Απομένει σε όλους μας πλέον το καθήκον της συντήρησης και υγιεινής του χώρου. Η συντήρηση και η περιφρούρηση του κτιρίου δεν αποτελεί καθήκον μόνο των καθηγητών και του βοηθητικού προσωπικού αλλά πάνω από όλα είναι προσωπική σας υπόθεση. Είναι ο χώρος που ζείτε αρκετές ώρες της ημέρας.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις και το σχολείο μας συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες οι μαθητές του κατάφεραν να διακριθούν.

Στόχος του σχολείου μας είναι η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς, απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη ένταξη και επίδοση των μαθητών στο σχολείο.

Εγκρίθηκαν από το ΙΚΥ και υλοποιούνται, δύο αιτήσεις χρηματοδότησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ που υπέβαλε το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στα πλαίσια αυτών των σχεδίων 15 εκπαιδευτικοί και 18 μαθητές του σχολείου μας θα μετακινηθούν σε τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Τουρκία.

Για τη νέα σχολική χρονιά οι στόχοι μας περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην παιδαγωγική πρακτική, στη διοίκηση του σχολείου και την επικοινωνία με τους γονείς, τη δικτύωση ολόκληρου του σχολικού κτιρίου, ώστε κάθε αίθουσα να διαθέτει ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τη βελτίωση λειτουργίας του ιστοτόπου (http://gym-esp-kardits.kar.sch.gr/) που αποτελεί το ηλεκτρονικό περιβάλλον του σχολείου μας, τη βελτίωση του εξοπλισμού των διδακτικών αιθουσών, με διαδραστικά συστήματα και την ανάδειξη της ιστορικότητας του σχολείου μέσα από την ένταξή του σε επιδοτούμενα προγράμματα συντήρησης. Οι στόχοι επίσης περιλαμβάνουν την ευρύτερη συμμετοχή στις δράσεις του σχολείου μας των μαθητών, των γονέων και της τοπικής κοινωνίας και τέλος τη συμμετοχή του σχολείου μας στα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών, ώστε να έλθουν οι μαθητές μας σε επαφή με τους Ευρωπαίους συνομηλίκους τους.

Επιπλέον ως Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να κάνουμε βίωμά μας και πράξη την έννοια της πολυπολιτισμικότητας αφού στο σχολείο μας φοιτούν παιδιά με διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία. Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Γνωρίζοντας από κοντά τις δυσκολίες στη φοίτησή σας εξαιτίας της εργασίας σας και των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων, θέλουμε να ζήσετε τα χρόνια της μαθητικής σας ζωής ευχάριστα, με μια ισορροπημένη κατανομή των δραστηριοτήτων σας στη μελέτη, στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τους ομίλους, τις εκδρομές και ό,τι άλλο θα γεμίσει το νου, την ψυχή και το συναισθηματικό σας κόσμο.

Εύχομαι σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας, καλή και δημιουργική σχολική χρόνια! Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλουμε όλοι μαζί τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν. Σας καλωσορίζουμε ξανά στο σχολείο για τη νέα σχολική χρονιά και σας ευχόμαστε ευχάριστη φοίτηση και πρόοδο στα μαθήματά σας.

Τελειώνοντας εύχομαι με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι στόχοι που θέτουμε να υλοποιηθούν για το καλό το δικό σας και του σχολείου γενικότερα.

Ο Διευθυντής

Ηλίας Λούκας