Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί/ές Γονείς και Κηδεμόνες,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι Υγεία, Πρόοδο και Δημιουργία σε όλη τη σχολική κοινότητα. Ιδιαιτέρως στους νέους μαθητές μας εύχομαι η πρώτη σχολική χρονιά, και όλες οι επόμενες μετά από αυτήν, να είναι σαν ένα από τα κεφάλαια ενός καταπληκτικού βιβλίου γεμάτου θαύματα και νέες ανακαλύψεις.

Όραμά μας, η διαμόρφωση εγγράμματων πολιτών με δεξιότητες, με δημοκρατικό ήθος, με ιστορική ταυτότητα. Πολίτες ενεργοί με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ώστε να συμβάλλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Αποστολή μας, η διασφάλιση ευκαιριών μάθησης σε όλους τους μαθητές, με κύριο γνώμονα τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχικότητας, της δημιουργικότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Είναι βέβαιο ότι, το ευσυνείδητο και άξιο Εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους/τις μαθητές/τριες.

Δυστυχώς εφέτος το σχολείο καθυστέρησε την έναρξη της λειτουργίας του εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας. Αρκετοί από τους μαθητές μας υπέστησαν ζημιές στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί τους. Το σχολείο θα σταθεί στο πλευρό τους και θα τους βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο με στόχο την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για τη δημιουργία και τη διασφάλιση αυτών των συνθηκών όχι μόνο απαιτείται η συνύπαρξη και συλλειτουργία όλων μας, άλλα και η ενδυνάμωση αρχών και αξιών όπως: ο σεβασμός, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η καλή θέληση και η ενσυναίσθηση.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά επιτεύχθηκε σημαντικό έργο. Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανανέωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συντήρησης του ιστορικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το σχολείο μας. Κατασκευάστηκε ράμπα πρόσβασης ΑΜΕΑ στο ισόγειο ενώ θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την προσβασιμότητα στον 1ο όροφο. Η σχολική βιβλιοθήκη http://libesperkarditsa.mysch.gr/ εμπλουτίστηκε και αποτελείται πλέον από ικανό αριθμό λογοτεχνικών και ιστορικών έργων. Πραγματοποιήθηκαν επίσης, πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Από την πλευρά μας μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι η διδασκαλία και η μάθηση θα γίνονται με ευχάριστο και εύληπτο τρόπο, με πολλές δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο, ώστε να ικανοποιούν τη φυσική σας περιέργεια και την έφεσή σας για γνώση. Η νέα σχολική χρονιά, 2023-24 σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την επίτευξη στόχων που θα δώσουν ποιοτικότερη εκπαίδευση και θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές. Μια προσπάθεια που θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών, ειδικότερα εκείνων των μαθητών που διατρέχουν κίνδυνο πρόωρης αποχώρησης, όπως οι εκπαιδευόμενοι με λιγότερο ευνοημένο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι εκπαιδευόμενοι με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες, συνάδελφοι/ισσες, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία δημιουργική κι εποικοδομητική χρονιά.

Ο Διευθυντής

Ηλίας Λούκας

Οικονομολόγος – Φυσικής Αγωγής MSc