Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

το σχολείο σας καλωσορίζει για τη σχολική χρονιά 2022-23 και σας εύχεται ευχάριστη φοίτηση και πρόοδο στα μαθήματά σας.

Όραμά μας, η διαμόρφωση εγγράμματων πολιτών με δεξιότητες, με δημοκρατικό ήθος, με ιστορική ταυτότητα. Πολίτες ενεργοί με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ώστε να συμβάλλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Αποστολή μας, η διασφάλιση ευκαιριών μάθησης σε όλους τους μαθητές, με κύριο γνώμονα τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχικότητας, της δημιουργικότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Βασικό μέλημά μας, η υγεία όλων των μαθητών και του προσωπικού, αλλά συνάμα τονίζουμε ότι κύριος στόχος μας είναι η εκπαίδευση των μαθητών μας.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά επιτεύχθηκε σημαντικό έργο. Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανανέωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του σχολείου μας. Πλέον όλες οι αίθουσες διαθέτουν συστήματα προβολής (οθόνες, βιντεοπροβολείς). Έχουν γίνει από το καλοκαίρι επισκευές, συντηρήσεις και άλλες εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Το σχολείο μας, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο ετών, απέκτησε σχολική βιβλιοθήκη που αποτελείται από ικανό αριθμό λογοτεχνικών και ιστορικών έργων. Είναι δανειστική και φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών μέσα από δράσεις φιλαναγνωσίας, ώστε να καταστούν κοινωνοί μηνυμάτων και ιδεών υψηλής αισθητικής απόλαυσης. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε και η ιστοσελίδα της δανειστικής βιβλιοθήκης, http://libesperkarditsa.mysch.gr/ στην οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέχουν και να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα προς δανεισμό βιβλία. Πραγματοποιήθηκαν επίσης, πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εγκρίθηκαν από το ΙΚΥ και θα υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη διετία, δύο νέες αιτήσεις χρηματοδότησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ που υπέβαλε το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας.

Από την πλευρά μας μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι η διδασκαλία και η μάθηση θα γίνονται με ευχάριστο και εύληπτο τρόπο, με πολλές δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο, ώστε να ικανοποιούν τη φυσική σας περιέργεια και την έφεσή σας για γνώση.

Η νέα σχολική χρονιά, 2022-23 σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την επίτευξη στόχων που θα δώσουν ποιοτικότερη εκπαίδευση και θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές. Μια προσπάθεια που θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών, ειδικότερα εκείνων των μαθητών που διατρέχουν κίνδυνο πρόωρης αποχώρησης, όπως οι εκπαιδευόμενοι με λιγότερο ευνοημένο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι εκπαιδευόμενοι με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία δημιουργική κι εποικοδομητική χρονιά.

 

 

Ο Διευθυντής

Ηλίας Λούκας

Οικονομολόγος – Φυσικής Αγωγής MSc