Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ. Καρδίτσας η ενημερωτική συνάντηση στα πλαίσια της διάχυσης και διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA101 ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με κωδικό αριθμό 2018-1-EL01-KA101-047572 και τίτλο «Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας για τη μείωση της μαθητικής διαρροής» που υλοποίησε το σχολείο με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα οι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απέκτησαν κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών συναντήσεων στο εξωτερικό.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Παπανούσκας Μιχάλης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου με παιδαγωγική ευθύνη για το σχολείο κ. Διαμαντής Νικόλαος και εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας ο πρόεδρος της Σχολ. Επιτροπής δημ. Σύμβουλος κ. Παππάς Σωκράτης διευθυντές σχολείων Δ.Ε., εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε από 26/8/2019 έως 1/9/2016 στο Τορίνο στην Ιταλία παρουσίασαν επιγραμματικά τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ KA1 και ενημέρωσαν λεπτομερώς εκπροσώπους τοπικών εκπαιδευτικών φορέων και συναδέλφους εκπαιδευτικούς για το περιεχόμενο της επιμόρφωσης.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε αναλυτικά:
1) η διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Λούκα Ηλία,
2) Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας από την κα. Πάππου Καλλιόπη, εκπαιδευτικό ΠΕ04 και δικαιούχο του προγράμματος
3) Οι δράσεις της Υπηρεσίας Πολιτικών Ένταξης του Δήμου του Τορίνο, και των εθελοντικών οργανώσεων ASAI, Civico zero και Save the Children για την ενσωμάτωση των μεταναστών και τη μείωση της μαθητικής διαρροής από τους εκπαιδευτικούς Αλεξίου Αικατερίνη και Τσιαρδάκα Γεώργιο.
Στη συνέχεια η Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων ΔΔΕ Καρδίτσας κα Καραγιάννη Γεωργία – Κωνσταντία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την λειτουργία των τάξεων υποδοχής στα ελληνικά σχολεία και η κα Σέγγη Χρυσαυγή, Συντονίστρια Προγράμματος ΕΣΤΙΑ στην Καρδίτσα, στέλεχος ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. για θέματα φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας που διαμένουν στην Καρδίτσα.
Όλες οι παραπάνω γνώσεις και δεξιότητες που οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απέκτησαν κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του προγράμματος αποτελούν τη βάση στην οποία στηρίζει το σχολείο την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης για το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 από το ΙΚΥ και την Ευρωπαϊκής Ένωση.
Τέλος στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς απονεμήθηκαν Πιστοποιητικά Κινητικότητας Europass που αποτελούν προσωπικά έγγραφα, τα οποία καταγράφουν και πιστοποιούν τη συμμετοχή σε οργανωμένη εμπειρία κινητικότητας σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκδίδονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΟΠΠΕΠ.