Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ. Καρδίτσας ενημέρωση, στα πλαίσια του σχεδίου δράσης “Ανάπτυξη σχέσεων του σχολείου με κοινωνικούς φορείς” που υλοποιεί το σχολείο.

Ομιλητής ήταν ο κ. Φιλίππου Βασίλης μέλος της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις της εταιρίας που ιδρύθηκε το 2010 από πολίτες της περιοχής και είχαν στόχο να αξιοποιήσουν τους τοπικούς πόρους για να παράξουν ενέργεια (θερμική και ηλεκτρική). Πλέον, η εταιρεία αριθμεί σχεδόν 400 μέλη από πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους 6 δήμους του νομού. Το 2017, η ΕΣΕΚ ίδρυσε μια μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης της υπολειμματικής βιομάζας, καλύπτοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες σε θέρμανση των μελών της. Τον τελευταίο χρόνο η εταιρία ανέπτυξε νέες μορφές βιομάζας από την επεξεργασία των υπολειμμάτων καφέ που παραχωρούν οι καταστηματάρχες της περιοχής και έτσι δημιούργησε ένα νέο είδος pellet: το coffee pellet.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του κ. Φιλίππου με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας στην περιοχή μας.