Πρόσφατα, το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας έκανε πραγματικότητα ένα όνειρό του. Απέκτησε σχολική βιβλιοθήκη που προς το παρόν αποτελείται από σχετικά ικανό αριθμό λογοτεχνικών και ιστορικών έργων. Είναι δανειστική και φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών μέσα από δράσεις φιλαναγνωσίας, ώστε να καταστούν κοινωνοί μηνυμάτων και ιδεών υψηλής αισθητικής απόλαυσης. Επίσης και οι εκπαιδευτικοί, έχοντας ως αρωγό το πολύτιμο υλικό, μπορούν να δώσουν νέα πνοή στη διδακτική τους πράξη, διότι με απλό και εύχρηστο τρόπο θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν ολόκληρα λογοτεχνικά έργα, αντλώντας υλικό για εργασίες και παρουσιάσεις βιβλίων.

Ιδιαίτερα σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε, η σχολική βιβλιοθήκη χαρίζει το εκπληκτικό πλεονέκτημα στους μαθητές μας, να επιζητούν και να διαβάζουν ελεύθερα όσα βιβλία επιθυμούν.

Φιλοδοξία μας είναι η βιβλιοθήκη να εμπλουτιστεί και να αποκτήσει την αυτονομία της, ως ένα ιδιαίτερα ήρεμο και δημιουργικό περιβάλλον, όπου ο αναγνώστης μαθητής ή εκπαιδευτικός θα μπορεί να εκφράσει το δημιουργικό του έργο και να απολαύσει τη χαρά της μάθησης.

  • Ο δανεισμός των βιβλίων γίνεται καθημερινά στα διαλείμματα του ωρολογίου προγράμματος.
  • Η επιστροφή των βιβλίων θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημέρα του δανεισμού.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε και η ιστοσελίδα της δανειστικής βιβλιοθήκης, http://libesperkarditsa.mysch.gr/, στην οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέχουν και να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα προς δανεισμό βιβλία.