Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις  Καρδίτσας με την συνδρομή του ΚΕΠΕΑ Μουζακίου και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Στόχος η καλλιέργεια του σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον, η προστασία της δημόσιας υγείας με τη χρήση εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον καθαριστικών και γενικότερα των φυτοφαρμάκων. Συγκεκριμένα στην εισήγησή του ο κύριος Αντώνης Ντάνης, προϊστάμενος του ΚΕΠΕΑ, έκανε μία ιστορική αναδρομή στους τρόπους που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι διαχρονικά για να προστατεύσουν την υγεία τους με τη χρήση καθαριστικών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σαπούνι.

Ακολούθησε η κυρία Γεωργία Μπαλατσού, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΕΠΕΑ, που με απλό και εύληπτο τρόπο αναφέρθηκε στην παρασκευή με οικολογικά υλικά και στη χρήση εναλλακτικών καθαριστικών τόσο για την ατομική υγιεινή όσο και για τον καθαρισμό του σπιτιού με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Έδειξε συνταγές για σαμπουάν και απορρυπαντικά με βάση το σαπούνι από ελαιόλαδο.

Τέλος ο κύριος Γεώργιος Κορομπίλιας, γεωπόνος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις από την αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων στο περιβάλλον, στις καλλιέργειες και στη δημόσια υγεία. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανακύκλωση των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων.

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΕΠΕΑ Μουζακίου που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα του σχολείου μας, για να μας προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της με το συγκεκριμένο σεμινάριο.