Ο

Ιανουάριος του 2024 κλείνει πολύ εποικοδομητικά για τους μαθητές-τριες του Εσπερινού Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρδίτσας καθώς στην διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις στα πλαίσια της Δράσης <<Γνωριμία και αλληλεπίδραση με φορείς μεταλυκειακής εκπαίδευσης της πόλης μας>>.
 
Η πρώτη διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 17-01-2024 στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Καρδίτσας E-SCHOOL, όπου οι μαθητές-τριες των τριών τάξεων του Λυκείου μας ενημερώθηκαν από τον κ. Καραλή Αντώνη για τις δυνατότητες που παρέχονται στους ενήλικες αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν την κατάρτισή τους με δεξιότητες απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας και να πιστοποιηθούν σε αυτές όπως π.χ. στη χρήση Η/Υ . Ενημέρωση έγινε ακόμα και για τα διάφορα προγράμματα που αφορούν εργαζόμενους ή ανέργους τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις στους καταρτιζόμενους συντελώντας έτσι στη δια βίου εκπαίδευση, τόσο επίκαιρη στην εποχή μας που όλα εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς.
 

Η επόμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 26-01-2024 στο Πειραματικό Δ.Ι.Ε.Κ. Καρδίτσας. Ομάδα μαθητών –τριών και των τριών τάξεων του Λυκείου ξεναγήθηκε από την κ. Αβδελίδη Ελένη στις εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια των διαφόρων ειδικοτήτων που λειτουργούν στο ινστιτούτο. Ακολούθησε ενημέρωση στο χώρο της βιβλιοθήκης από τον Διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ., κ. Μπαλωμένο Θεόδωρο. Στη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε παρουσίαση του θεσμού των Δ.Ι.Ε.Κ. και των δυνατοτήτων που αυτά προσφέρουν σε ενήλικες<< από 18 έως 108 ετών>> όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπαλωμένος. Έγινε επίσης αναφορά στη σημασία της ύπαρξης Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. στην πόλη της Καρδίτσας όσον αφορά την εισαγωγή πρωτοποριακών ειδικοτήτων και απαντήθηκαν ερωτήσεις των μαθητών-τριων.