Τον τελευταίο χρόνο, η ανθρωπότητα βιώνει μία κατάσταση πρωτόγνωρη με πολλές συνέπειες σε όλους τους τομείς.
Η κρίση του κορωνοιού δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα τα παιδιά και τους εφήβους. Οι έφηβοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι βιώνουν την πανδημία τόσο έντονα όσο και παθητικά. Συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί θλίψη και ματαίωση καθώς δεν μπορούν να συναντήσουν τους φίλους τους. Φαίνεται να υπάρχει μείωση προηγούμενης υπεύθυνης συμπεριφοράς. Η απορρύθμιση του προγράμματος δείχνει να έχει ενισχύσει την απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες, για φροντίδα εαυτού, ακόμα και για επαφή με συνομήλικους. Το άγχος επίσης φαίνεται να αποτελεί το κύριο συναίσθημα, καθώς οι νέοι έχουν έντονα την ανάγκη για ανήκει και σχέσεις με συνομήλικους, γεγονός που λόγω της πανδημίας έχει περιοριστεί σημαντικά.

Έτσι για πρώτη χρονιά, κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή ψυχολόγων στα γενικά σχολεία με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων ώστε να αποφύγουν επιβλαβείς και επικίνδυνες συμπεριφορές και καταστάσεις, να αντιμετωπίζουν “δημιουργικά” τα προβλήματα και τις κρίσεις και να μπορούν να δημιουργούν υγιείς σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους.

Στο σχολείο μας θα βρίσκεται η ψυχολόγος Τίγκα Ελευθερία, με την οποία θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email: riatigka@gmail.com καθώς και στα τηλέφωνα του σχολείου. Μένουμε ασφαλείς φροντίζοντας την ψυχική μας υγεία.